Päivähoito, iltahoito ja yöhoito Vanamossa

Joustavat mahdollisuudet lapsen hoitoon

LAPSEN HOITO ERI VUOROKAUDEN AIKOINA

Vanamo tarjoaa ratkaisuja lapsen hoitoon eri vuorokauden aikoina seitsemänä päivänä viikossa.


PÄIVÄHOITO

Hoitoaika

Vanamo on avoinna arkisin klo 7.30-16.30.  Vanamo tarjoaa kokoaikaisia hoitopaikkoja. Lapsen hoitoaika on 25-45 tuntia viikossa ja perhe voi joustavasti päättää lapsen hoidon tarpeesta päivittäin.
Lue lisää

Yksityisen hoidon tuki ja Porin kaupungin kuntalisä

Yksityinen perhepäivähoito Vanamossa on Kelan ja Porin kaupungin tukemaa. Tuki myönnetään perheelle lapsen päivähoitoa varten. Tuet perhe hakee Kelasta helpoiten sähköisen asioinnin kautta. Jos perheelle ei myönnetä tukia, omavastuuosuus päivähoidosta nousee tukia vastaavan summan verran. 
KELA: Yksityisen hoidon tuki

Eskarilaisen tai 1.-luokkalaisen aamu- ja iltapäivähoito
Vanamossa on paikka esikoululaiselle tai 1.-luokkalaiselle, joka tarvitsee aamu- ja iltapäivähoitoa ennen kouluun lähtöä ja koulusta pääsyn jälkeen. Aamu- ja iltapäivähoitoon sisältyy aamupala, kouluun lähettäminen, koulusta vastaanottaminen ja välipalatarjoilu sekä leikki ja ulkoilu.

ILTAHOITO

Hoitoaika
Vanamo tarjoaa iltahoitoa klo 17.30-21.00.
Lasten iltahoito on tarkoitettu 1-vuotta täyttäneille ja sitä vanehmmille lapsille. Iltahoitoa on joka päivä maanantaista sunnuntaihin. Iltahoito voi olla yksittäinen kerta tai säännöllisesti toteutuva.
Iltahoito toistaiseksi pe ja la.

Iltahoidon sisältö
Iltahoito sisältää 3,5 tuntia lapsen hoitoa, lapsen kanssa leikkimistä ja ulkoilua, kirjan lukemista lapselle, iltapalatarjoilun tai iltapalalla ruokailussa avustamisen, iltapesussa avustamisen ja perheen toiveiden mukaan pienten lasten vaatteiden vaihdon yöasuun kotona nukkumaanmenoa varten.

Lapsen iltahoito ei edellytä perheeltä päivähoidon asiakkuutta. Iltahoito ei ole Kelan eikä Porin kaupungin tukemaa.


YÖHOITO

Hoitoaika
Vanamo tarjoaa tilapäistä lasten yöhoitoa 3-12 -vuotiaille lapsille maanantaista sunnuntaihin. Yöhoito alkaa klo 18:00 mennessä ja päättyy seuraavana päivänä klo 10:00 mennessä tai sopimuksen mukaan.

Yöhoidon alkua on mahdollista aikaistaa, jolloin lapsella on mahdollisuus myös päivälliseen ja päättymisaikaa siirtää myöhemmäksi, jolloin lapsi saa myös lounaan.
Yöhoito toistaiseksi pe-la ja la-su.

Yöhoidon sisältö
Yöhoitoon sisältyy ilta- ja aamupalatarjoilut, liinavaatteet, pyyhkeet, oma huone, tarvittaessa peseytymisessä, pukeutumisessa ja ruokailussa avustaminen, lapsen kanssa leikkimistä ja ulkoilua, iltasatujen lukemisen lapselle, turvallisuuden tunteen luominen ja lapsen luona käyminen yöllä vaikka lapsi nukkuisi. Yöhoitoon lapselle tarvitaan ulkovaatteet, vaihtovaatteet, peseytymisvälineet ja oma lelu. Yöhoito sisältää ennakkoon tutustumisen ja suunnitelman yöhoidosta.

Yöhoito ei edellytä päivähoidon asiakkuutta.
Yöhoito alkaa huhti-toukokuussa 2022.